تفاوت پیتزای ایتالیایی با آمریکایی : پیتزا در ایتالیا متولد شد و در امریکا تکامل یافت.تفاوت پیتزای ایتالیایی و امریکایی در ابتدا در ضخامت نان و پوسته آن است،

پیتزای ایتالیایی دارای پوسته نازک است و پیتزای امریکایی پوسته ای ضخیم تر دارد.دیگر تفاوت پیتزای ایتالیایی و امریکایی استفاده از گوشت است،

pizza oven

در پیتزای ایتالیایی معمولاً از سبزیجات استفاده شده اما در امریکا به دلیل علاقه امریکایی ها به گوشت به آن گوشت و سوسیس اضافه شد .

در ادامه با چند نوع پیتزای ایتالیایی و امریکایی آشنا می شوید.

  1. پیتزا ناپلی، وابسته به شهر ناپل

پیتزا ناپلی پیتزای اصلی است.تاریخچه این پیتزا به شهر ناپل ایتالیا در قرن ۱۸ برمی گردد.

شهروندان این شهر فقیرتر از دیگر شهرها بودند و اغلب مواد غذایی ارزان تر خریداری می کردند.

خوشبختانه برای آنها خرید نان لواش، گوجه فرنگی، پنیر، روغن و سیر مقرون به صرفه و حتی از طریق فروشندگان خیابانی به راحتی قابل دسترس بود .

the-difference-between-italian-and-american-pizza-min

تفاوت پیتزای ایتالیایی با آمریکایی

تغیرات ایجاد شده در پیتزای ناپلی:
امروز سه گونه رسمی از پیتزا ناپلی وجود دارد :
  • پیتزا مارینارا: ویژگی آن استفاده از گوجه فرنگی، سیر، پونه و روغن زیتون اضافی است.
  • پیتزا مارگریتا: ویژگی آن استفاده از گوجه فرنگی، موتزارلا خرد شده، ریحان و روغن زیتون اضافی است.
  • پیتزا مارگریتا اضافی: ویژگی آن استفاده از گوجه فرنگی، موتزارلا از کامپانیا، ریحان و روغن زیتون اضافی است.
تفاوت پیتزای ایتالیایی و آمریکایی

تفاوت پیتزای ایتالیایی با آمریکایی

پر کردن سنتی: پیتزا ناپلی بسیار سبک و انقدر نازک است که آن را با چاقو و چنگال می خورند.در غیر این صورت از اصل آن دور می شود. مواد مورد استفاده برای پر کردن آن موتزارلا تازه، گوجه فرنگی، برگ ریحان، پونه و روغن زیتون است.

پیشنهاد پخت: برای پخت یک پیتزا ناپلی واقعی باید آن را در یک اجاق چوب سوز گذاشت و برای هر ۸۰۰ گرم ۱۰۰۰ درجه فارنهایت حرارت ایجاد کرد، شبیه به آنچه که در گذشته درست می شد و زمان پخت آن حدود ۷۰ تا ۹۰ ثانیه طول می کشد .

انواع فر پیتزا

انواع پیتزا:
  • پیتزا یونانی
  • پیتزا مارگارتا
  • پیتزا گوجه فرنگی
  • پیتزا ایتالیایی
  • پیتزا مکزیکی
پیتزا شیکاگو :

در دهه ۱۹۰۰ مهاجران ایتالیایی شهر بادخیز در جستجوی چیزی شبیه پیتزا ناپلی بودند.آیک سِوِل, به جای نان نازک چیز دیگری در ذهن داشت.

او پیتزا با پوسته ضخیم و مواد تشکیل دهنده ای غیر از آنچه که بود را پیشنهاد داد. او برش های خمیری موتزارلا را روی آن قرار داد و پوشش آن را گوشت، سبزیجات و گوجه های خرد شده قرار داد.

این اختراع منجر به ایجاد رستوران های زنجیره ای سِوِل و پیتزای معروف آن شد.

تفاوت پیتزای ایتالیایی و آمریکایی

تفاوت پیتزای ایتالیایی و آمریکایی

پر کردن سنتی: برای پیتزا شیکاگو دستورالعمل دقیقی یافت نشده.بر روی خمیر آن لایه ای از سس گوجه فرنگی، گوشت گاو، سوسیس، پپرونی، پیاز، قارچ و فلفل سبز قرار می دهند. گاهی پنیر پارمسان هم به آن اضافه می کنند .

پیشنهاد پخت: برای پخت راحت پیتزا شیکاکو نیاز به ماهی تابه ای با عمق زیاد است تا خمیر و محتویات آن به راحتی در ظرف قرار گیرد.

کف ظرف باید آغشته به روغن باشد تا نهایتا نان راحت تر از آن جدا شود. زمان برای پخت این نوع پیتزا ۳۰ الی ۳۵ دقیقه است .

پیتزای نیویورکی :

تفاوت بسیاری بین نیویورکی و پیتزا ناپلی وجود دارد. در حالی که پیتزای نیویورکی، پیتزای اصلی نیست،

اما به محبوب ترین و گسترده ترین انتخاب در ایالات متحده تبدیل شده است. در پیتزای نیویورکی از همان خمیر ناپلی اما با ضخامت بیشتر استفاده می شود که این به خوردن آسان تر آن کمک می کند .

پر کردن سنتی:

پیتزای نیویورکی خمیر ضخیم تری دارد و برای پر کردن آن از پپرونی و سوسیس، قارچ و ماهی آنچوی استفاده می شود. برای چاشنی آن هم از پونه، تکه های فلفل قرمز، پنیر پارمسان و پودر سیر اضافه می شود.

تفاوت پیتزای ایتالیایی و آمریکایی

تفاوت پیتزای ایتالیایی با آمریکایی

پیشنهاد پخت:

مثل ناپلی در اجاق های چوب سوز یا ذغال سنگ پخته می شود، البته امروزه برای پخت از فرهای گازی استفاده می کنند که به همان اندازه خوشمزه، دلچسب و ترد است .

پیتزا سیسیلی :

سیسیلی بسیار نزدیک به پیتزا شیکاگو به نظر می رسد, با این تفاوت که بر روی پوسته ضخیم سیسیلی پیاز، سبزی و ماهی آنچوی به مقدار زیاد اضافه می شود.

این پیتزا در تعطیلاتی مانند کریسمس و شب سال نو در سیسیل طرفدار بسیاری دارد و در امریکا هم در تمام طول سال با سس گوجه فرنگی و پنیر موتزارلا استفاده می شود .

پر کردن سنتی: پر کردن  سیسیلی چیز سختی نیست و هر آنچه که مهمانان علاقه داشته باشند می توان به آن اضافه کرد.

پیشنهاد پخت: برای داشتن عطر و طعم بهتر ظرف آن آغشته به روغن زیتون باشد. دمای فر در زمان پخت آن تاثیرگذار است. مثلا اگر دمای فر ۴۲۵ درجه فارنهایت باشد ۱۵ دقیقه برای پخت زمان لازم است .

پیتزا یونانی

پیتزا یونانی

پیتزای یونانی :

این نوع پیتزا توسط یونانی هایی که به امریکا آمده بودند و با پیتزای ایتالیایی آشنا شدند ساخته شد .

پر کردن سنتی: در خارج از یونان این پیتزا با موتزارلا و پنیر چدار و طبق سلیقه های مختلف با هر آن چیزی که دلخواهشان است پر می شود و در داخل یونان از پنیر فتا، زیتون سیاه و پیاز قرمز نیز استفاده می شود .

پیشنهاد پخت : برای پف کردن این نوع پیتزا آن را در ظرفی آغشته به روغن بسیار می پزند. .

برای مشاهده مقایسه انواع فرهای پیتزا کلیک کنید.

پیتزا کالیفورنیا

پیتزا کالیفورنیا

پیتزا کالیفرنیا :

پیتزا کالیفرنیا، در اواخر سال ۱۹۷۰ توسط سرآشپز لادو در یک رستوران کلاسیک ایتالیایی مورد آزمایش قرار گرفت.

او با خلاقیت خود خردل، پنیر ریکوتا، مغز و فلفل قرمز را به آن اضافه کرد. این خلاقیت مورد توجه رییس رستوران قرار گرفت و بعد از آن سرآشپز لادو، نزدیک به ۲۵۰ نوع پیتزا را به منوی رستوران اضافه کرد.

پر کردن سنتی: هیچ شیوه خاصی برای این مدل پیتزا وجود ندارد و شما با توجه به خلاقیت خود می توانید به هر ترکیبی که دوست دارید در پیتزا کالیفرنیا دست پیدا کنید.

پیشنهاد پخت : پخت پیتزا کالیفرنیا به انتخاب شما و به استفاده از پوسته ضخیم یا نازک آن بستگی دارد.

پیتزا گوجه فرنگی

پیتزا گوجه فرنگی

پوسته گوجه فرنگی :

مثل پیتزا سیسیلی و ایتالیایی بر روی یک پوسته ضخیم گوجه فرنگی چیده می شود و بر روی آن سس گوجه فرنگی تند یا شیرین ریخته می شود.

پر کردن سنتی: این نوع پیتزا به صورت سنتی دارای یک ترکیب ساده ای است از پوشش گوجه فرنگی بر روی نان به علاوه سس و گاهی پنیر پارمسان بر روی آن پخته می شود. با این حال پخت این نوع پیتزا با گوشت گاو، سوسیس، و برش موتزارلا نیز انجام شده.

پیشنهاد پخت: برای آنکه از خشک شدن پوسته آن جلوگیری شود. باید به روی آن سس گوجه فرنگی و آب ریخته شود و به مدت ۱۵ دقیقه در دمای ۵۵۰ درجه فارنهایت قرار بگیرد.

پیتزا ایتالیایی

پیتزا ایتالیایی

 پیتزای ایتالیایی :

مواد لازم: یک ورق نـازک خمیـر ( خمیر نان تافتون )، سس گوجه فرنگی، گوجه فرنگی، پنیر روی خمیر را با یک ورقه نازک از سس گوجه فرنگی می پوشانند و بعد گوجه پوست و دانه گرفته شده روی ان اضافه میکنند

و در آخر پنیر زیادی روی آن میریزند و اگر پیتزای قارچ بخواهید به آن چند برش بسیار کم قارچ اضافه میکنند .

پیتزا مارگاریتا

پیتزا مارگاریتا

مارگاریتا :

ترکیبات: مارگاریتا پیتزایی ساده شامل پنیر، گوجه و ریحان است که در کنار هم، رنگ های پرچم ایتالیا را تشکیل می دهد.

در حال حاضر به پیتزایی که فقط از سس گوجه فرنگی و پنیر موزارلا تشکیل شده است هم مارگاریتا می گویند.

پیتزا کالزونه

پیتزا کالزونه

کالزونه :

ترکیبات: کالزونه پیتزایی ایتالیایی است که خمیر آن از وسط تا شده و مواد در داخل آن قرار می گیرند و پیتزا به شکل ماه نیمه درمی آید. این پیتزا هم خانواده هایی هم دارد.

پیتزا چهار فصل

پیتزا چهار فصل

پیتزای چهار فصل :

ترکیبات: در ایران معمولا از پنیر گودا، موزارلا، بلوچیز یا پارمزان برای تهیه این پیتزا استفاده می شود. اما هر یک چهارم آن مواد تشکیل دهنده متفاوتی دارد.

در بسیاری از رستوران ها این تفاوت چهارگانه با چهار نوع پنیر متفاوت ایجاد می شود.

پیتزای پپرونی :

ترکیبات: پپرونی نوعی کالباس تند از گوشت گوساله است که معمولا قطر کمی دارد و به صورت حلقه حلقه در تاپینگ پیتزا استفاده می شود.

در بعضی پیتزا فروشی ها به جای استفاده از پپرونی از کالباس معمولی استفاده شده و پیتزا با فلفل، تند می شود.

پیتزا پپرونی

پیتزا پپرونی

سالامی هم نوع دیگری از کالباس گوشت گوساله است که تند نیست، اما چربی بالاتری دارد.

بهتر است برای تهیه پیتزای سالامی و پپرونی، کالباس ها روی بقیه تاپینگ ها قرار بگیرند تا کاملا در معرض حرارت قرار گرفته و برشته شوند.

پیتزای مکزیکی«مکزیکانا» یا «آمیگو»

یکی دیگر از پیتزاهای تند که به  پپرونی شباهت زیادی دارد، پیتزا مکزیکی یا در بعضی منوها «مکزیکانا» ست.

pizza amico

pizza amico

تاپینگ آن شامل گوشت چرخ کرده سرخ شده به همراه زیره سبز و فلفل تازه تند است.

پیتزای هاوایی یا «آفریکانا» :

ترکیبات: پیتزا هاوایی که مشابه آن در بعضی پیتزا فروشی ها با نام  «آفریکانا» هم دیده می شود، معمولا ترکیب تقریبا نامتعارفی از سس گوجه فرنگی، مرغ یا ژامبون در کنار آناناس است.

پیتزا هاوایی

پیتزا هاوایی

با توجه به اینکه آناناس شیرین است و طعم شیرین به جر معدود غذاهای مناسبتی، ایرانی طرفدار چندانی در ذائقه ایرانی ندارد، بنابراین پیتزا هاوایی خیلی پرطرفدار نیست..

پیتزای پولو :

ترکیبات: در  پولو، مرغ به دو صورت خام و پخته استفاده می شود ولی چون مرغ خام برای استفاده باید طعم دار و به قطعات کوچکتر خرد شود،

پیتزا پولو

پیتزا پولو

نوع دوم طعم و مزه بهتری دارد؛ یعنی پیتزایی که با مرغ خام مزه دار شده باشد.

پیتزای مارینارا :

ترکیبات: در تهیه  مارینارا از این سس به همراه انواع محصولات دریایی مانند:

پیتزا مارینا

پیتزا مارینا

تکه های فیله ماهی به ویژه فیله ماهی تن و میگو همراه با زیتون استفاده می شود اما بسیاری از رستوران ها از سس گوجه فرنگی به همراه کنسرو ماهی تن استفاده می کنند که این کار کیفیت و طعم پیتزا را به شدت پایین می آورد.

پیتزای گوشت :

ترکیبات: در این پیتزا از تکه های گوشت راسته یا فیله گوساله استفاده می شود.

پیتزا گوشت

پیتزا گوشت

این پیتزاها با نام های گوناگونی در منوها دیده می شوند که از آن جمله می توان به پیتزا چانو (Cano) و فیله تو (Filetto) اشاره کرد.

پیتزای فونگی :

ترکیبات:  فونگی پیتزایی است که قارچ، اصلی ترین ماده تشکیل دهنده تاپینگ آن است. قارچ که پای ثابت هر پیتزا است،

پیتزا فونگی

پیتزا فونگی

طعم و عطری بی نظیر به این غذا می دهد و بافت گوشت مانند آن می تواند جایگزین خوبی در پیتزا باشد.

پیتزای سبزیجات :

ترکیبات: ترکیب مواد تاپینگ  سبزیجات بسته به آب و هوا و سبزیجات قابل دسترسی در هر کشوری متفاوت است.

pizza vegetable

پیتزا سبزیجات

برای مثال در ایتالیا استفاده از سبزیجاتی مانند مارچوبه، آرتیشو و کلم بروکلی رایج است.

پیتزای آمریکایی :

بنا به سلایق آمریکایی ها در پیتزای ایتالیایی تغییراتی ایجاد شد و تعداد بسیاری با سبک هاو مواد تشکیل دهنده مختلف به ان اضافه شد .

pizza american

پیتزا آمریکا

خمیر این ضخیم تر از پیتزای ایتالیایی هست بعد از پهن کردن این خمیر از یک لایه سس گوجه فرنگی استفاده می کنند روی آن را با کالباس های ورقه شده یا خرد شده می پوشانند و بعد سوسیس را روی آن می ریزند مقدار زیادی هم قارچ به آن اضافه نموده,

از فلفل دلمه ای، ذرت و زیتون برای طعم به مقدار لازم روی آن اضافه می کنند و در آخر از پنیر زیاد استفاده می کنند.

پیتزا مخلوط

تفاوت پیتزای ایتالیایی با آمریکایی

پیتزای مخلوط یا مخصوص :
  • خمیر پیتزا ( خمیر نان باگت )
  • سس گوجه فرنگی
  • سوسیس
  • کالباس
  • قارچ
  • فلفل دلمه ای
  • ذرت
  • زیتون سیاه

برای مشاهده پخت پیتزا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *