بهترین اسپرسوسازها : اگر می‌خواهید بهترین قهوه آمریکانو را در کافی شاپ خود تولید کنید،بهتر است مقاله زیر را به دقت مطالعه فرمایید.

این مقاله تمامی ویژگی های که یک اسپرسوساز بایستی داشته باشد تا بهترین قهوه آمریکانو را نتیجه دهد برای شما شفاف می‌کند.

ویدیوی بهترین اسپرسوسازها

مواردی که به بهترین اسپرسوسازها می‌پردازیم.

  • چه جور دستگاه اسپرسو ساز برای قهوه آمریکانو مناسب است.
  • چه مشخصاتی بایستی در یک ماشین اسپرسو باشد تا قهوه آمریکانو با کیفیتی بدهد؟
  • بهترین مارک های اسپرسوساز برای قهوه آمریکانو چیست؟
بهترین اسپرسوساز یا دستگاه های اسپرسو ساز
بهترین اسپرسوساز یا دستگاه های اسپرسو ساز

پس بهتر است قبل از اقدام به خرید اسپرسوساز مقاله زیر را به خوبی بخوانید:

۱)چه جور دستگاه اسپرسوساز برای قهوه آمریکانو مناسب است؟

به طور قطعی از هر دستگاه اسپرسویی می‌توان برای تهیه قهوه آمریکانو استفاده کرد،

اما ما به دنبال بهترین ماشین اسپرسوساز برای این قهوه هستیم.

بهترین اسپرسوساز یا دستگاه های اسپرسو ساز
بهترین اسپرسوسازها یا دستگاه های اسپرسو ساز

بهترین اسپرسوسازها از نظر مکانیزم کلی کار کرد به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند.

الف)اسپرسوسازهای دستی یا منوآل

ب)اسپرسوسازهای نیمه دستی (نیمه اتوماتیک)

ج)اسپرسوسازهای اتوماتیک

هر کدام از این ماشین های اسپرسو مزایا و معایبی دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

بهترین اسپرسوسازها

دستگاه های اسپرسو منوآل یا دستی از طریق پایین آوردن یک اهرم جریان آب گرم را به سمت پودر قهوه روانه می‌کند و هیچ کنترلی بر روی آن نیست مگر تجربه کافه من شما که بایستی بسیار حرفه‌ای باشد.

بهترین اسپرسوساز یا دستگاه های اسپرسو ساز
بهترین دستگاه اسپرسوساز

برخی معایب دستگاه های دستی یا منوآل:

  • کاملا به میزان مهارت باریستا وابسته است.
  • چهره‌ای بسیار کلاسیک و خاص پسندانه دارد.

این بدان معنا نیست که هیچ کسی از این دستگاه استفاده نمی‌کند

بلکه فقط افراد حرفه‌ای که روحیه‌ای کلاسیک و نوستالژیک دارند به سراغ این مدل دستگاه‌ها می‌روند

و همچنین بایستی در نظر داشت که دستگاه اسپرسوساز دستی به درد مغازه های که در محل‌های پر رفت و آمد و شلوغ هستند نمی‌خورند.

بهترین اسپرسوساز یا دستگاه های اسپرسو ساز
بهترین اسپرسوساز یا دستگاه های اسپرسو ساز
بهترین اسپرسوساز یا دستگاه های اسپرسو ساز

از دیگر معایب این دستگاه این است که اگر شما به عنوان تازه کار بخواهید وارد این حرفه بشوید

بایستی یک باریستا حرفه‌ای را به استخدام درآورید تا به شما یا پرسنل شما آموزش کامل دهد که خود این امر مستلزم صرف وقت و هزینه زیاد است.

همچنین به دلیل متکی بودن کیفیت قهوه خروجی به تجربه کافه‌من شما همیشه تفاوت در قهوه های که تولید می‌کنید،دارید که این یک نکته منفی است.

البته با تمام گفته‌های بالا کافه‌های هستند که به خاطر طرز فکر مدیران و برای خاص بودن رو به این نمونه اسپرسوسازها می‌آورند.

بهترین اسپرسوساز یا دستگاه های اسپرسو ساز
بهترین اسپرسوسازها یا دستگاه های اسپرسو ساز

البته در برخی دستگاه های خانگی هم این نمونه اسپرسوساز استفاده می‌شود

و به گفته کاربران آن لذت زیادی در حین کار با اهرم دستگاه وجود دارد زمانی که شما در حال عصاره گیری در پودر قهوه خود هستید.

البته کسانی که طرفدار قهوه آمریکانو هستند می‌دانند که نسبت به قهوه‌های بر پایه شیر

مانند کاپوچینو یا لاته،نوع پودر قهوه تاثیر مستقیمی بر کیفیت قهوه خروجی دارد.

بهترین اسپرسوساز یا دستگاه های اسپرسو ساز
بهترین اسپرسوسازها یا دستگاه های اسپرسو ساز

بنابراین در کل اگر شما به دنبال قهوه سازی برای مغازه خود هستید ،قهوه سازهای دستی یا منوآل انتخاب مناسبی نیست.

دستگاه اسپرسو نیمه اتومات یا نیمه دستی

در این نمونه دستگاه‌ها عمل تنظیم فشار ورودی به پرتا فیلتر توسط پمپ دستگاه تنظیم می‌شود و شما از طریق یک کلید فقط می‌توانید حجم آب ورودی را کنترل کنید.

پس مهارت کاربر در تنظیم فشار آب ورودی بطور کل حذف شده و در نتیجه شما می‌توانید از باریستاهای عادی تر استفاده کنید.

بهترین اسپرسوساز یا دستگاه های اسپرسو ساز
بهترین اسپرسوسازها یا دستگاه های اسپرسو ساز

مزایای دستگاه اسپرسو نیمه اتومات

  • کنترل میزان عصاره گیری توسط کاربر
  • کنترل حجم آب خروجی
  • ثبات بیشتر در عصاره گیری به دلیل وجود پمپ با کنترل برقی

این دستگاه به شما کنترل بیشتری می‌دهد که به پارامترهای دیگر اسپرسو (یا قهوه آمریکانو)توجه کنید مانند:

  • زمان بندی عصاره گیری
  • رنگ قهوه
  • میزان خامه روی قهوه
  • دیگر پارامترها

بهترین اسپرسوسازها تمام اتوماتیک (والیو متریک)

دستگاه اسپرسو سازهای تمام اتوماتیک برای همه سطح های باریستاها مناسب است.

در این دستگاه اسپرسوها حجم آب ، فشار آب زمان عصاره گیری و پارامترهای دیگر را شما می‌توانید به صورت دیجیتال و بر روی صفحه نمایش دستگاه تنظیم کنید و حتی ساده ترین باریستاها می‌توانند با آن کار کنند.

بهترین اسپرسوسازها

بنابراین با فشردن یک دکمه عملیات عصاره گیری از قهوه شروع شده و خاتمه می‌یابد و تمامی پارامترهای دخیل در این زمینه از قبل و توسط یک نکنسین یا باریستای حرفه‌ای تنظیم شده است.

ثبات در عصاره گیری یک امر کلیدی است.اگر شما یک باریستای حرفه‌ای یا آماتور باشید ، توسط یک دستگاه اتوماتیک می‌توانید به ثبات در عصارگیری برسید.

بنابراین کیفیت همه محصولات شما که برپایه قهوه اسپرسو است مانند قهوه آمریکانو همیشه یکنواخت می‌ماند.

این یک حقیقت است که تهیه یک اسپرسو با کیفیت با مهارت باریستا ارتباط مستقیم دارد ولی با یک دستگاه اتوماتیک یک باریستای آماتور نیز می‌تواند به بهترین کیفیت دست یابد.

بهترین اسپرسوسازها
بهترین اسپرسوسازها

معایب دستگاه اتوماتیک

شما نمی‌توانید بیشتر یا کمتر از حجم آب تنظیم شده روی اسپرسوساز آب استخراج کنید.در حقیقت نمی‌توانید برنامه عصاره‌گیری را در حین کار متوقف کنید.

عموما دستگاه های فول اتومات بسیار گرانتر از دستگاه های اسپرسوساز منوآل یا نیمه اتومات است.

البته مورد یکی مانده به آخر را در بعضی دستگاه های اتوماتیک رفع کرده آن هم با قرار دادن یک دکمه برای بروئینگ دستی که می‌توان آن را به مانند دستگاه های نیمه اتومات استفاده کرد.

در جمع بندی کلی برای یک کافه که پر مشتری است و باریستاهای مختلفی در آن کار می‌کنند،دستگاه تمام اتومات یک گزینه مناسب است.

مواردی که یک دستگاه اسپرسوساز بایستی داشته باشد تا برای گرفتن قهوه آمریکانو مناسب باشد به شرح زیر است.

بهترین اسپرسوسازها

مواردی زیر جزء الزامات یک دستگاه برای تهیه قهوه آمریکانو خوب است:

  1. خروجی آب گرم
  2. امکان تنظیم ارتفاع کاپ قهوه
  3. سیستم پری اینفیوژن (pre-infusion)

۱)اگر دستگاه شما تنظیم مختص قهوه آمریکانو ندارد پس بایستی حتما خروجی آب گرم داشته باشد زیرا که قهوه آمریکانو شامل دو بخش اساسی است:اول)پنجاه درصد حجمی قهوه اسپرسو خالص (دوم) پنجاه درصد آب جوش

عموما اکثر دستگاه های اسپرسوساز دارای یک خروجی آب گرم هستند که جدا از گروپ‌ها کار می‌کند.

البته اگر دستگاهی خروجی آب گرم جداگانه نداشته باشد،می‌توان از بخار دستگاه یا همان استیم وند نیز استفاده نمود.

البته این روش اصولی نیست زیرا فشار زیادی به بویلر دستگاه می‌آورد و در برخی دستگاه‌ها حجم بخار خروجی در هر بار استفاده یک مقدار ثابت است و نمی‌توان بیشتر از آن حجم تعریف شده از آن استفاده کرد.

بهترین اسپرسوسازها

۲)امکان تنظیم ارتفاع کاپ

در برخی دستگاه های اسپرسو ارتفاع ما بین هر گروپ و محل قرار گرفتن فنجان مقدار ثابت و کوتاهی است ، بنابراین استفاده از کاپ یا لیوان های بلند را که برای قهوه آمریکانو الزامی است میسر نمی‌کند.

با این دستگاه‌ها اگر بخواهید قهوه آمریکانو نزنید،ابتدا بایستی در یک کاپ یا شات کوچکتر قهوه اسپرسو را گرفته

و سپس آن را به یک فنجان بزرگتر انتقال دهید و به آن آب جوش اضافه کنید که این کار جالب نیست.

البته نکته‌ی دیگری که بایستی برای تهیه قهوه آمریکانو به روش بالا در نظر گرفت،به هم نریختن لایه کرما (crema) روی قهوه است که بایستی عمل انتقال اسپرسو به لیوان بزرگتر و اضافه کردن آب جوش به آن با دقت انجام شود که این لایه کرما از بین نرود.

اما در اسپرسوسازهای که تال کاپ نامیده می‌شوند،فضای لازم برای قرار دادن کاپ‌ها بلندر مخصوص قهوه آمریکانو در نظر گرفته شده است و از این لحاظ مشکل شما بر طرف می‌شود.

بهترین اسپرسوسازها

۳)سیستم پری اینفیوژن (pre-infusion)

سیستم پری اینفیوژن یک آپشن در قهوه سازهای به روز و جدید می‌باشد.در این حالت دستگاه به آرامی مقدار کمی آب گرم را روانه پرتا فیلتر می‌کند تا آنجاییکه قهوه موجود در آن غوطه‌ور شود و پس از آن مقدار آب اصلی با فشار ۹بار بر روی پودر قهوه تزریق می‌شود.

بی شک این سیستم عصاره گیری را بهتر کرده و طعم بهتری به اسپرسو می‌دهد.

زمان غوطه‌وری پودر قهوه در هنگام سیستم پری اینفیوژن در دستگاه های مختلف متفاوت است.

در برخی دستگاه‌ها این زمان ثابت بوده و قابل تغییر نیست ولی در دستگاه های اسپرسو پیشرفته تو، باریستا می‌تواند زمان پری اینفیوژن را با تجربه خود کم یا زیاد کند.

حال سئوال این است که چرا مکانیزم پری اینفیوژن خوب است؟جواب این است که این مکانیزم سبب شده تا از ایجاد پدیده کانالیزه شدن (channe ling)

یا همان ایجاد سوراخ در پودر قهوه موجود در پورتافیلتر جلوگیری می‌کند.

نکته دیگر اینجاست که این امر به قهوه اجازه پف کردن در محفظه پرتا فیلتر را داده و بنابراین عصاره گیری به مراتب قوی تر و بهتر انجام می‌پذیرد.

نکته مهم دیگری که در انتخاب دستگاه اسپرسو بایستی در نظر گرفت انتخاب دستگاهی است که مستقیم به آب شهر وصل شود یا دارای مخزن آب باشد.

به دلیل مصرف بالای آب در زمانی که شما قهوه آمریکانو می‌گیرید،بنابراین انتخاب دستگاه های مخزنی عقلانی به نظر نمی‌رسد و شما بایستی در بازه های زمانی کوتاه دستگاه را

از آب پر کنید که خود اینکار زمان بر و خسته کننده است.

دستگاه های مخزنی که قابل جا به‌ جایی نیز می‌باشند،بیشتر برای منازل ، ادارات ، دفاتر کاری و کلا جا هاییکه مصرف قهوه پایینی دارند مناسب است.