باریستا کیست :

باریستا کیست : به فردی که در کافی شاپ کار می کند و به وسیله دستگاه به شما قهوه

می دهد،

کافی من(coffee man) و یا همان قهوه چی می گویند اما لزوماهر کافی من یک باریستا (barista) نیست.

یک باریستا خوب ،یک تکنسین ماهر است.کسی که علم قهوه را درک می کند،

می داند که چگونه از دستگاه ها و ماشین آلات مختلف استفاده کند.

باریستا کیست : به فردی که در کافی شاپ کار می کند و به وسیله دستگاه به شما قهوه  می دهد

میوه برای

و از دانش قهوه خود برای ارائه ی توصیه های دقیق به مشتریان بهره می برد.

برای مشاهده وسایل کافه کلیک کنید.

اما چه مهارتهای برای یک باریستا واقعا لازم است؟

دانش عمومی قهوه

اولین و مهمترین بخش ، دانستن دانش اساسی و پایه علم قهوه است.شما نیاز به دانش پایه برای یادگیری و اعمال بسیاری از مهارت های فنی را دارید.

باریستا کیست : به فردی که در کافی شاپ کار می کند و به وسیله دستگاه به شما قهوه  می دهد

آب میوه

دانش عمومی می تواند به چند دسته تقسیم شود:
پروفایل طعمی قهوه

شناخت طعم های اصلی قهوه و توصیف آنها مانند قوی (strong) ،غنی(rich) و…. شناخت و

تشخیص بادی،اسیدیته،تعادل(balance) و توانایی توضیح هر یک از این موارد به مشتری

باریستا کیست : به فردی که در کافی شاپ کار می کند و به وسیله دستگاه به شما قهوه  می دهد

تولید،فرآوری،رست

تفاوت قهوه شسته ، عسلی و خشک تک خواستگاه بودن ،مخلوط یا قهوه تخصصی قهوه

متعلق به کدام کشور است. و اینکه دانستن این موارد چه تاثیری در مشتری دارد.

ما نمی گوییم شما باید متخصص در تولید قهوه باشید ولی باید اصول را بدانید.

رست قهوه علاوه بر اینکه در عطر و طعم تاثیر می گذارد به شما کمک می کند که بدانید

چطور باید آن قهوه را دم کنید.مثلا قهوه با درجه رست بالاتر نیاز به دمای پایین تری برای دم آوری دارد.

باریستا کیست : به فردی که در کافی شاپ کار می کند و به وسیله دستگاه به شما قهوه  می دهد

یا اینکه بدانید قهوه ی بدون کافئین چیست و چطوری تولید می شود.

عصاره گیری و دم آوری

باریستا نیاز به درک اصول عصاره گیری دارد.فرآیندی که توسط آن عطر و طعم به وسیله آب از

قهوه استخراج می شود.این ترکیبات هر کدام در زمان های مختلفی استخراج می شوند و

باریستا با دانستن آن می تواند عطر و طعم را در فنجان نهایی کنترل کند.

عصاره گیری تحت تاثیر مواردی مثل درجه آسیاب ،نسبت قهوه به آب،درجه حرارت آب ،میزان رست قهوه و…است.

همچنین شما باید تاثیر موارد دیگر را در عصاره گیری درک کنید.مواردی مثل تازه بودن قهوه،نوع فیلتر ،کیفیت آب و …..

باریستا کیست : به فردی که در کافی شاپ کار می کند و به وسیله دستگاه به شما قهوه  می دهد

آسیاب کردن‌ :

آسیاب قهوه کلید دم آوری خوب است.درجه آسیاب درست و مناسب قبل از دم آوری بسیار

مهم است.در غیر این صورت قهوه از دست خواهد رفت.

در مرحله بعد شما باید اهمیت درجه آسیاب را برای روش های مختلف درک کنید.به طور مثال

قهوه ریز باعث عصاره گیری سریعتر و جریان آب آهسته تر می‌شود چون سطح تماس آب و

قهوه افزایش می‌یابد و فضای کمتری بین ذرات قهوه برای رد شدن آب وجود دارد.بنابراین اگر

قهوه تلخ شد نیاز دارید کمی آسیاب را درست کنید.

باریستا کیست : به فردی که در کافی شاپ کار می کند و به وسیله دستگاه به شما قهوه  می دهد

علاوه بر آن شما نیاز به یادگیری نحوه تنظیم آسیاب با دستگاه نحوه تنظیم آسیاب با دستگاه

اسپرسو را دارید.تنظیمات ایده آل به آب و هوا،‌ سن قهوه (زمان رست)و…. بستگی دارد و

این نشان می دهد که کالیبره کردن آسیاب باید به صورت مرتب بر اساس شرایط محیطی انجام شود.

برای مشاهده مقاله باریستا کیست در ویکی پدیا کلیک کنید.

باریستا کیست : به فردی که در کافی شاپ کار می کند و به وسیله دستگاه به شما قهوه  می دهد

عصاره گیری اسپرسو

عصاره گیری اسپرسو نیازمند به دانستن طیف وسیعی از مهارت هاست.چیزی که غالبا مورد

بی توجهی قرار می گیرد،نحوه تمپ کردن (temping) قهوه که بسیار نقش مهمی دارد و

همچنین نحوه توزیع قهوه(distribution) در پرتافیلتر قبل از تمپ کردن.