در بازار سرخکن های صنعتی متعددی موجود است که هر کدام ویژگی ها و مشخصات خود را دارند

ولی در کل دو دسته سرخ کن صنعتی وجود دارد:
  1.  سرخکن های حرارت مستقیم
  2.   سرخکن های حرارت غیر مستقیم

زمانی که انتقال حرارت به روغن خوراکی موجود در مخزن سرخ کن به طور مستقیم و بی واسطه باشد سیستم حرارت رسانی مستقیم است و زمانیکه که در این میان واسطه وجود داشته باشد حرارت رسانی غیر مستقیم است.

در سرخکن صنعتی حرارت مستقیم عموما شعله به صورت مستقیم به ورق مخزن روغن بخورد کرده و آن را گرم می کند. اما در نمونه غیر مستقیم شعله ابتدا یک واسطه را گرم می کند و واسطه در نهایت روغن خوراکی را گرم می کند.

این واسطه می تواند یک لایه روغن صنعتی باشد که داخل دوجداره وان سرخکن قرار گرفته است و یا تیغه هایی از ورق فلزی باشد که شعله را در خود کنترل کرده و حرارت را به مخزن روغن در نهایت منتقل می کند.

البته روش های دیگری نیز برای غیرمستقیم کردن حرارت وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.

از نقطه نظر دیگری سرخکن های موجود در بازار به دو دسته رومیزی و ایستاده تقسیم می شوند.

سرخ کن های رومیزی خود به دو دسته اند:

  1. گازی
  2. برقی

در سرخکن های برقی المنت تولید کننده حرارت داخل مخزن روغن قرار دارد و حرارت به طور کاملا مستقیم به روغن منتقل می شود. در سرخ کن های گازی رومیزی دو نمونه دستگاه وجود دارد برخی از آنها شعله حرارت دقیقا زیر دیگ روغن قرار گرفته و حرارت به طور مستقیم به روغن منتقل می شود و حرارت رسانی کاملا مستقیم است اما از سوی دیگر سیستم هایی وجود دارد که حرارت رسانی به روغن طرق مختلف غیر مستقیم می شود.

در یکی از این روشها مخزن روغن خوراکی از دو جداره ساخته می شود که ما بین آن یک فضای خالی قرار می گیرد که این فضای خالی با روغن نسوز صنعتی پر می شود. در این حالت شعله زیر مخزن قرار گرفته و ابتدا روغن نسوز صنعتی را گرم می کند و سپس حرارت از روغن نسوز به روغن خوراکی منتقل می شود . در این حالت این امتیاز وجود دارد که پخش حرارت در روغن خوراکی به طور یکنواخت و به آرامی انجام می شود و از گرم شدن سریع یک نقطه از روغن و سوختن ان جلوگیری می شود.

برای مشاهده سرخکن رومیزی کلیک کنید.

از دیگر روشهای غیر مستقیم کردن حرارت:

استفاده از مکانیزم محوطه سرد است, در این روش در داخل مخزن روغن خوراکی لوله های حرارتی عبور کرده که تقریبا این لوله ها در وسط ارتفاع روغن مخزن است بنابراین بر اساس قانون انتقال حرارت روغن در بالای لوله های حرارتی گرم ترین قسمت است و روغن در پایین لوله های حرارتی سرد ترین حالت را دارد. در این حالت روغن یک حالت چرخشی پیدا می کند و این چرخش روغن از بالا به پایین سبب جلوگیری از سوختن زود هنگام روغن می شود همچنین به دلیل اینکه قسمت سرد روغن در  پایین قرار می گیرد خرده های مواد غذایی در روغن سرد قرار می‌گیرد و از سوختن مواد غذای که خود از مهمترین عامل از بین رفتن روغن است جلو گیری می نماید به این سیستم محوطه سرد یا cold zone  می‌گویند.

سرخ کن های دین، امپرو، انویل، لوتوس، آمریکن رنج و … از این سیستم استفاده می کنند.

روشهای دیگری برای انتقال حرارت به صورت غیر مستقیم است:

استفاده از کویل روغن است روشهای کار به این صورت است که داخل مخزن روغن خوراکی یک سری لوله کشی است که این سیستم لوله کشی به یک مخزن روغن نسوز صنعتی وصل شده و در میانه راه پمپ مخصوص وجود دارد . در این جا مخزن روغن صنعتی توسط مشعل یا المنت برقی گرم می شود و توسط پمپ روغن گردش روغن داخل لوله انجام می شود.

در این روش کنترل حرارت از طریق تغییر در حرارت مخزن روغن صنعتی اصلی انجام می گیرد. این روش بیشتر برای سرخ‌کن های صنعتی بزرگ مورد مصرف در کارخانجات به کار می‌رود. برخی از سرخ‌کن های ایستاده حرارت غیر مستقیم سیستم کنترل حرارت در یخچال دارند و می توان به آنها برنامه زمانبندی داد. و همچنین این سرخ کن ها از فیلتراسیون اتوماتیک نیز بهره می برند. که مهمترین مارک ان فرایمستر frymaster است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *