نحوه تمپ کردن قهوه:

هنگام تمپ کردن قهوه چه میزان نیرو باید وارد کرد؟

حتما تا به حال به این فکر کرده اید که هنگام تمپ کردن قهوه چه میزان نیرو باید بر سطح آن

وارد کرد.

خیلی از باریستا ها اعتقاد دارند

که هنگام تمپ کردن باید ۲۰ کیلو گرم نیرو به قهوه وارد شود

و در صورت افزایش نیرو، عصاره گیری افزایش پیدا می کند

و همینطور برای تمپ با نیروی کمتر نیز از میزان عصاره گیری کاسته می شود.

اما این حرف اصلا صحت ندارد. به محض این که حفره های بزرگ درون قهوه از بین برود،

نیروی بیشتر تاثیر به سزایی بر عصاره گیری و شدت جریان نخواهد داشت.

برای این اتفاق دو دلیل وجود دارد :

۱- فشار ایجاد شده توسط تمپر به محض خیس شدن ذرات قهوه کاهش پیدا می کند.

۲- نیروی تقریبا ۲۰ کیلو گرمی که توسط باریستا ایجاد می شود

در مقابل نیروی بیشتر از ۲۰۰ کیلو گرمی که پمپ دستگاه اسپرسو وارد می کند

بسیار ناچیز است.

برای مشاهده محصول تمپ کلیک کنید.

اما اگر هنگام تمپ، نیرو های متفاوتی وارد کنید

و شات اسپرسو بگیرید متوجه خواهید شد

که هر چه با نیروی بیشتری تمپ کنید

زمان ریزش اولین قطره ی اسپرسو دیرتر اتفاق خواهد افتاد

و این همان چیزی است که ممکن است شما را به اشتباه بی اندازد

که به دلیل زیاد شدن زمان، عصاره گیری بیشتر می شود.

اما باید بدانید آبی که از شاور اسپرسو ماشین شروع به آمدن می کند

ابتدا فاصله ی بین سطح قهوه تا شاور را پر می کند

و سپس از قهوه می گذرد.

پس هر چه با نیروی بیشتری قهوه را تمپ کنید آن را فشرده تر خواهید کرد

که نتیجه اش بیشتر شدن فاصله ی بین سطح قهوه و شاور و بیشتر شدن زمان خواهد بود.

که این بیشتر شدن زمان تاثیر بسیار ناچیزی بر عصاره گیری دارد.

تا الان احتمالا متوجه شده اید که تمپ کردن با نیروی زیاد که فایده ای ندارد،

اما حداقل دو مزیت در تمپ با نیرو ی کم وجود دارد:

۱- فشار کمتری به مچ و شانه تان وارد می شود.

۲- صاف  کردن برایتان راحت تر می شود.

شاید تا امروز به این فکر می کردید

که موقع تمپر کردن چه میزان به سطح قهوه تان نیرو وارد کنید؛

اما از این به بعد بهتر است تمرکز تان را روی صاف و با ثبات تمپ کردن بگذارید.

برای مشاهده ویدیوی تمپر کردن کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.